Genbrug vinder frem i flere brancher

Genbrugsvarer har aldrig været mere populære, end de er i dag.

Danskerne genbruger i stor stil, og dette er gode nyheder. Genbrug er både skånsomt for din pengepung og miljøet. Ifølge flere eksperter er denne genbrugskultur kommet for at blive. Nye teknologier og hjemmesider har for alvor været med til at øge danskernes genbrugsvaner. DBA, også kendt som ”den blå avis”, er selvfølgelig en af de helt store genbrugssider. Men der findes også en række mindre facebooksider og andre platforme, der udelukkende er dedikeret til genbrug.

Ifølge en rapport fra 2016, der blev udarbejdet af Epinion for DBA, så er hele 12% af alle varer, som købes i Danmark, genbrug. Det giver god mening, at danskerne gerne vil købe genbrug.

Danske forbrugere er miljøbevidste, og de kan lide at spare penge.

Herudover foretrækker danskerne at købe brugte kvalitetsting fremfor billige nye varer af ringe kvalitet. Faktisk er genbrug så billigt, at du kan finde luksusprodukter til langt under normalprisen, når du køber dem brugt.

Genbrug er populært bland private og virksomheder

Det er ikke kun private, der er blevet vilde med genbrug i Danmark. I forbindelse med virksomhedernes øget fokus på bæredygtighed, så er de også begyndt at fokusere mere på genbrug.

Først og fremmest genbruger de fleste virksomheder det affald, som de normalt ville have smidt ud. Dette gælder lige fra kuglepinde til gammelt papir. Danske virksomheder er også glade for at købe brugte produkter. En del danske virksomheder køber nu brugte kontormøbler, computere og andet der er blevet istandsat. Firmaer som Linuspro.dk har for eksempel købt næsten alle deres kontorartikler brugt, og de bruger også bæredygtigt emballage til deres produkter. Det er en trend de sagtens kan betale sig, siger de, da forbrugerne bliver mere bevidste om miljøvenlige produkter.

Herudover er danske virksomheder også begyndt at sælge deres brugte inventar til brokere, da hele denne forretningsmodel er ved at blomstre op.

Også webshops er med i kampen for mere miljøvenlige forbrugervaner. Flere og flere webshops tilbyder afhentning i deres fysiske butikker, så transporten minimeres, når ordrerne ikke skal leveres ud til de enkelte kunder, men kan samles et sted.
Andre webshops såsom Lykke by Lykke pakker deres varer i miljøvenligt emballage, så der bruges mindst muligt plastik og indpakning i det hele taget.
Når virksomhederne lægger vægt på disse ting, bliver det også lettere for forbrugerne at bidrage til genbrugskulturen og gøre en forskel for miljøet.

Loppemarkedet er stadig populært

Selvom internettet er en af de teknologier, der for alvor har været med til at skabe genbrugskulten, så har loppemarkederne ikke taget skade. Tværtimod er loppemarkederne faktisk blevet mere populære gennem de seneste par år.

Denne udvikling er overraskende for mange, men det giver egentlig ganske god mening, at loppemarkederne stadig er populære. Loppemarkederne er nemlig en måde at kombinere genbrug med oplevelser.

Det er sjovt at være på loppemarkedet, og man kan finde mange interessante genbrugsvarer.

Genbrugsvirksomheder stormer frem

Store online platforme, der er dedikeret til genbrug, såsom DBA, Reshopper og de gule sider er blevet ekstremt populære gennem de seneste år. Disse hjemmesider gør det muligt for sælgere at oprette annoncer for genbrugsvarer helt gratis.

Dog er der kommet andre aktører frem inden for genbrugsmarkedet. Dette er genbrugsvirksomheder, der udelukkende beskæftiger sig med genbrugshandel. Nogle af disse virksomheder fungerer som et mellemled mellem køber og sælger, mens andre køber genbrugsvarer og sætter dem i stand for at sælge dem videre.

Denne udvikling er positiv for genbrugsmarkedet. Først og fremmest giver det mere gennemskuelige handelsvilkår. Risikoen for at blive snydt er væsentlig mindre, når man køber sine genbrugsvarer gennem en etableret genbrugsvirksomhed. Herudover er man også sikker på, at kvaliteten er i orden, da en virksomhed skal give returret og fortrydelsesret.

Fra brugte møbler til gamle computere – genbrugsvarer i alle former og farver

Det er vidt forskelligt, hvad genbrugsvirksomheder sælger. Nogle virksomheder lever af at købe gamle computere, hvorefter de istandsætter og videresælger dem. Andre virksomheder lever af at sælge brugte møbler. Der er et hav af forskellige virksomheder, der sælger genbrug, og vi håber, at du vil blive en del af genbrugskulturen.

Hvis du gerne vil vide mere om bæredygtighed, så kan du læse mere om dette på Greenet.