Danmark er et af de lande i verden, hvor der er flest vindmøller per indbygger. Vindenergi er utrolig godt at benytte for miljøet, fordi det eneste forureningselement der er i vindmøller, er under produktion og transport. Udover dette bekæmper brugen af vindenergi det faktum, at ressourcer som kul er udtømmelige, hvilket vinden ikke er. Det betyder altså, at ved hjælp af vindenergi vil vi aldrig nogensinde løbe tør for energi. Bright&Green vil hjælpe dig med at udnytte vinden til din fordel. Din samvittighed vil være grøn og din pengepung noget større.

Planlæg din vindenergi

Du kan desværre ikke sætte din egen vindmølle op og derved producere din egen el. Hvor de landbaserede vindmøller er placeret, er en beslutning der bliver taget i din kommune, i samarbejde med de personer der medvirker i den kommunale planlægningsproces.

Vindenergi er allerede en stor del af vores energiproduktion her i Danmark. I 2015 stod vinden for 41% af den energi, der blev produceret. Jo højere den andel bliver, desto lavere bliver din energipris på længere sigt. Mange energiudbyder bruger en stor del vindenergi og vi kan trygt anbefale modstrøm hvis du overvejer at skifte.

Hvis du gerne vil have flere vindmøller i din kommune, således at der bliver produceret mere vindenergi, skal du tage kontakt til byrådet og være en del af planlægningsprocessen. Du vil højst sandsynligvis ikke mærke en stor besparelse på din elregning dagen efter. Det er en utrolig lang proces at få sat en vindmølle op i kommuner. Samtidig er vindmøller dyre og derfor skal de tjenes ind, før man ruller de helt store besparelser ud.

Hvad er fremtiden for vindmøller?

Siden du ikke vil kunne mærke det med det samme, er det jo et godt spørgsmål. Over en årrække vil der gradvist komme besparelser på din energiregning, da det bliver billigere at producere energi. Med tiden vil din el dog teoretisk set være gratis. Der vil altid være administrationsgebyr og så videre.

I fremtiden producerer vi i Danmark forhåbentlig så meget el ved hjælp af vindmøller, at vi kan sælge det til udlandet, og derved bliver din el fuldstændig gratis. Dette ligger dog stadig flere årtier i fremtiden, da alle vindmøller skal indtjene sig selv og være rentable først.

Fordele og ulemper

For at slutte er der en kort liste af fordele og ulemper.

Fordele

  • Stort set 100% grønt.
  • Ved hjælp af nyere teknologi kan man afskaffe flere af de ældre modeller og dermed både reducere antallet af vindmøller og støjen deraf.
  • Bred tilslutning i befolkningen.
  • Næsten ingen gene for naboerne.

Ulemper

  • Kan være en æstetisk gene, hvilket kan medfører værditab på din ejendom, sammen med støjen.
  • Lavfrekvent støj, som vindmøller producerer, kan være generende for visse personer.
  • Lang afbetalingsperiode.
  • Lang opstillingsproces.
  • Kan kaste skygger over din have, hvilket kan være irriterende eller direkte skadeligt for solceller eksempelvis.