Gør din udlejningsbolig mere klimavenlig

Dit hjem danner af naturlige årsager en vigtig ramme for din tilværelse. Det er her, du vil tilbringe en stor del af din tid. Derfor er det måske ikke så overraskende også i høj grad her, du vil have det største energiforbrug i løbet af dagen. Og netop derfor er det også især i boligen, at du kan gøre en forskel for klimaet. For der kan være en del at gøre, når du vil gøre din bolig mere klimavenlig. Det må du bestemt heller ikke overse som udlejer. Inden du lejer din bolig ud, kan det altså være godt at se på, hvordan du kan gøre den mere klimavenlig.

Få rådgivning om udlejningsprocessen

At leje en bolig ud kræver indsigt i hele processen. For der vil naturligvis være flere regler og krav, du skal leve op til. Derudover er det vigtigt at vide, hvilke øvrige overvejelser, du bør gøre dig.

Inden du lejer din lejlighed i København ud, så kan du med fordel søge rådgivning og hjælp til processen.

Når du vælger at gøre din udlejningsbolig mere klimavenlig, så kan dette være værd at fremhæve. Med den rigtige hjælp vil du kunne skabe fokus omkring netop dette. Det kan også være godt for de potentielle lejere, for hvem netop klimavenlighed betyder noget.

Skru ned for varmen

Klimavenlighed er selvfølgelig ikke et enkelt begreb. Det kan nemlig være svært at definere, præcis hvor det er vigtigst at gribe ind. Derfor er der heller ikke bare ét svar på, hvilke ændringer du kan foretage. Grundlæggende handler det dog om at spare på klodens ressourcer og at begrænse klimaaftrykket.

I mange boliger kan det således gøre en stor forskel at spare på varmeforbruget. I de fleste boliger vil der være behov for at skrue op for varmen indimellem. Men med de rigtige tiltag kan du begrænse behovet betydeligt og derved spare på ressourcerne.

Du kan blandt andet begrænse varmeforbruget ved hjælp af:

  • Bedre isolering
  • Mere effektive varmeløsninger
  • Nye, tættere vinduer

Præcis hvordan du så opnår disse forbedringer, vil være forskelligt fra bolig til bolig. Derfor kan du være nødt til at sætte dig ind i de forskellige muligheder inden for hvert punkt.

Spar på strømmen

På samme måde som det er vigtigt at spare på varmen, så er det også vigtigt at spare på strømmen. Her er der også flere ting, du kan gøre som udlejer for at gøre din udlejningsbolig mere klimavenlig.

Hvis din bolig kommer med elektroniske apparater, så som køleskab, tørretumbler eller opvaskemaskine, så er dette et oplagt sted at gribe ind. For der kan være stor forskel på strømforbruget fra én maskine til den næste. 

Når du vælger hårde hvidevarer til din udlejningsbolig, så sørg for at se på energimærket. Det viser dig nemlig, hvor effektivt de forskellige maskiner bruger energi. På den måde kan du også se, hvilke der er bedst til at spare på strømmen.

Det kan være svært at begrænse ens brug af strøm i hverdagen. Derfor handler det snarere om at bruge strømmen mere effektivt.