Du kan spare flere tusinde kroner om året, hvis din bolig er isoleret korrekt. Med dårlig isolering slipper en stor del af den varme, du betaler for ud af din bolig, og du fyrer for fuglene.

Det er ikke kun godt for pengepungen af få dit hjem isoleret godt og grundigt. Miljøet vil uden tvivl takke dig for det også. En stor del af den varme vi bruger i dag er nemlig på bekostning af miljøet, da vi blandt andet bruger kul til at skabe den varme, du får ind i dit hjem.

Så du kan spare penge og hjælpe miljøet. Det kaldes vist en win-win situation.

Hvad koster det at få isolering til sit hus?

Det første der er vigtigt at vide når det kommer til isolering, er at du kan spare rigtig mange penge ved at kontakte dit energiselskab. De ser det jo også som en gevinst at kunne hjælpe dig, så de vil gerne støtte dig til for eksempel at købe nye vinduer, der er mere energirigtige.

Tilskuddet du kan få bliver næsten altid sat efter kWh sparet. Hos EnergiMidt får du eksempelvis 35 øre per sparet kWh. Så sparer du 4.000 kWh om året, får du 1.400 kroner i tilskud. Det er 1.400 kroner du uden tvivl kan bruge på noget mere interessant end nye vinduer for eksempel.

Det er jo forskelligt hvad det koster afhængigt af hvad du skal have lavet. For eksempel kan en hulmursisolering koste i mellem 5.000 kroner og 10.000 kroner. Ved hulmursisolering kan den årlige besparelse løbe op i 5.000 kroner for et gennemsnitligt hus.

På hvilke måder kan du isolere dit hus?

Der er mange forskellige måder at isolere dit hus på:

  • Hulmursisolering.
  • Loftisolering.
  • Indvendig isolering.
  • Udvendig isolering.
  • Krybekælderisolering.

Hulmursisolering

Hulmursisolering gælder hovedsageligt for huse fra før 1970. Dengang isolerede man nemlig ikke mellem inder- og ydermuren. Det er en god måde at få gjort dit hus lidt mere energivenligt som samtidig kan gavne dig og din familie. Det bliver nemlig lidt mere komfortabelt at bo i et hus med hulmursisolering.

Loftisolering

Varm luft søger som bekendt opad. Derfor hvis du ikke du har isoleret dit loft godt nok, vil du miste en stor del af den varme, du har betalt for. Det er markant dyrere at få isoleret sit loft end hulmuren, og den årlige besparelse er cirka den samme. Der er dog en hovedregel, når det kommer til isolering der siger, at man skal have isoleret netop de to ting, og de andre kan godt vente. Så hvis du kan betale dig fra det, er det god idé, at få isoleret de to ting med det samme. Ofte kan du spare lidt ved både at bestille loft- og hulmursisolering ved samme håndværker.

Indvendig isolering

Man bygger et såkaldt skelet på indersiden af væggene, og på den måde kan man isolere mere end bare de to føromtalte måder. Det er væsentligt dyrere end loft- og hulmursisolering, men kan bringe en betydelig besparelse ind, især på ældre huse. Det er ikke højst nødvendigt, men få dog alligevel en fagperson til at tage et kig på dit hus, og se om det er det værd.

Udvendig isolering

Nogen gange er det ikke muligt hverken at lave indvendig isolering eller hulmursisolering. Det sker sjældent, men i visse tilfælde er det ikke en mulighed. I det tilfælde benytter man batts. Hvad er batts så? Det indebærer, at man sætter et ekstra lag uden på sit hus, og derved ændrer man også udseendet på huset. Det kan både være en fordel og en ulempe. Hvis det er nødvendigt, vil du cirka kunne spare 10.000 kroner om året, hvilket vil betyde, at du kan tjene investeringen ind på 10-13 år, alt efter hvilken pris du får det til.

Batts som bruges til udvendig isolering.

Krybekælderisolering

I flere gamle huse er der krybekældre. Det kan være en god idé at isolere dem, da man på den måde beskytter husets fundament for fugt med mere. Det koster cirka 300-400 kroner per kvadratmeter, og kan være en god investering. Afhængig af husets størrelse kan man spare et væsentligt beløb på årlig basis, som ingen nok vil sige nej til.

Kombiner isolering med andre grønne initiativer

Du kan med fordel kombinere det at isolere dit hus med for eksempel solceller. På den måde skåner du miljøet endnu mere, og du kan spare endnu mere på årlig basis, ved selv at levere din egen el. Du kan læse vores store guide om solceller for at være klædt på når du skal ud og investere i solceller.

 

Følg med på vores blog, hvor vi løbende deler interessante og spændende artikler, om hvordan du kan spare flere penge på en grøn og miljøvenlig måde.