Guide: Find den rigtige markise

En markise er den ideelle kvalitetsløsning, hvis du har en terrasse eller altan, der skal overdækkes. Markisen kan også være en god løsning, hvis du skal have afskærmet nogle vinduer for solen. Der er mange fordele ved at have en markise, ikke mindst at den øger din terrasse eller altans brugsværdi. Med en god overdækning kan du nemlig sidde udenfor, selv hvis det regner – hvilket jo sker af og til her i Danmark.

En markise kan både skærme for solen om sommeren og give dig ekstra aftener udendørs i efteråret.

Markise eller parasol?

Måske tænker du, at en parasol giver dig samme overdækning som en markise – til en noget billigere pris. Men det passer altså ikke helt. Det er rigtig, at både en markise og en parasol har nogenlunde samme funktion – nemlig at skærme dig, når du sidder udenfor. Men parasollen skærmer dig primært mod sol, hvorimod markisen skærmer mod både sol og regn.

Derudover er en markise større end en parasol, og vil ofte skærme hele terrassen eller altanen, så du kan sidde helt i tørvejr for regnen. Når en parasol kun skærmer et meget begrænset område, vil den helt automatisk være mindre effektiv mod regn. En anden forskel på parasollen og markisen er, at markisen sidder fast på terrassen eller altanen og derfor er stationær. Modsat dette kan en parasol nemt flyttes og derfor mere fleksibel.

Hvilken markise skal du vælge?

Når du først har besluttet at købe en markise, er der en række valg, du skal til at træffe. Det drejer sig blandt andet om materiale, størrelse, motor og kassetteboks.

Materiale

Markisens holdbarhed kan til dels afhænge af materialet. Hvis du køber en markise, hvor dugen er i bomuld, bliver den lettere jordslået og holder derfor ikke så længe. Hvis markisen er i bomuld, vil dens evne til at holde regn ude også mindskes. En markise i kunstmaterialer som akryl vil være mere modstandsdygtig og derfor holde bedre. Den er også mere vandtæt og smudsafvisende.

Størrelse

Størrelsen på markisen afhænger naturligvis af, hvor meget plads du har. Markiser findes i mange standardlængder, og selv hvis ingen af disse passer, kan du få fremstillet efter specialmål. Hvis du har brug for professionel hjælp, når du skal finde den rigtige størrelse, tilbyder mange markiseforhandlere at sende en fagperson ud og foretage opmålingen.

Motor

Du kan vælge mellem en markise med eller uden motor. Hvis markisen har en motor, betyder det, du kan køre den frem og tilbage med en fjernbetjening i stedet for at gøre det manuelt. Det kan være en fordel, især hvis markisen sidder højt oppe, og derfor er svær at nå.

Kassette

Hvis du køber en markise med tilhørende kassetteboks, øger du også dens holdbarhed. Markisen vil nemlig ligge i kassetten, når den er rullet sammen og derfor være beskyttet mod vind og vejr. Rent kosmetisk kan en kassetteboks også pynte, da den er mere diskret at se på end en sammenrullet markise – men det er selvfølgelig et spørgsmål om smag.

Montering af markisen

Der er flere ting at holde styr på, når markisen skal monteres. I nogle tilfælde kan du gøre det selv, men ofte vil det være en god idé at få den påmonteret af professionelle. Hvis markisen er elektrisk – altså med motor – er det lovpligtigt, at du får en professionel til at montere den. Prisen på monteringen kan variere meget, men det kan som hovedregel bedst betale sig at få dem, du har købt markisen af, til at montere den for dig. Fordelen ved at få en professionel montør til at stå for det er også, at du er sikker på, at den bliver korrekt monteret, ligesom du er dækket af garanti, hvis der skulle opstå problemer.

Benchmark – topkvalitet til en god pris

Benchmark er tysk kvalitet til en rigtig god pris. En elegant og robust markise, der skærmer for sol, vind og regn i mange år.

Der findes mange modeller og forhandlere at vælge imellem, når man skal købe en markise, og det kan være svært at finde den bedste.


Benchmark er en af de markiser, hvor kvaliteten er helt i top. Den forhandles af markiseeksperten.dk, som er så sikre på kvaliteten, at det er den eneste markisetype, de arbejder med. Grundet deres smarte lagersystem og generelle virksomhedsstruktur kan du spare 33% på Benchmark i forhold til tilsvarende markiser på markedet. Desuden sender Markiseeksperten gerne en markisemontør ud til en opmåling, som er gratis, hvis du vælger at købe en markise hos dem efterfølgende.


Blandt de mange fordele kan nævnes, at dugen er af akryl, helt vandtæt og samtidig beskytter dig mod UV-stråler fra solen. Dugen fås både råhvid og grå, så du kan vælge den farve, der passer bedst. Alle Benchmark-markiser kommer med en kassetteboks, og også denne fås i to farver, så du kan få den, der passer bedst til dit hjem. Markisen har både motor og vindsensor, så den selv ruller ind, hvis det begynder at blæse for meget. Benchmark-markisen kan selvfølgelig bestilles i netop den størrelse, du har brug for, så uanset om din terrasse er stor eller lille, kan du få en Benchmark-markise, der passer perfekt.