Sådan skifter du nemmest til grøn strøm

Det kan være en smule besværligt at skifte til grøn strøm. Man kan jo sætte solceller, op og derved producerer sin egen energi. Det er både bekosteligt og besværligt.

Sådan behøver det heldigvis ikke være. Det er de seneste år dukket flere og flere energiselskaber, der tilbyder grøn energi til samme, eller lidt dyrere, pris som almindelig strøm.

Hvilke selskaber findes der?

Der findes en række lokale selskaber, som du kan finde ved en simpel Google søgning. Der findes dog også landsdækkende selskaber, der tilbyder grøn strøm til hele Danmark. Ét af dem er Natur-Energi.

Tager man udgangspunkt i Natur-Energi, kan man se, at deres energi består af en række grønne alternativer. Vind, Vand, Sol, Biomasse, Biogas, Affald med mere er de ting, deres strøm bliver produceret ved hjælp af. Det er altså 100% grønne metoder, der ikke forurener under produktionen af el. Ved et traditionelt energiselskab vil din strøm være produceret ved hjælp af kul, naturgas og en række grønne produkter.

Et selskab som Natur-Energi fjerner altså de forurenende elementer, og gør din el langt mere miljøvenlig.

Læs også: Stor guide: Alt du skal vide om solceller

Er der alternativer til et grønt el-selskab?

Grønne el-selskaber er uden tvivl den nemmeste løsning, når det kommer til at skifte din nuværende el ud med en grøn.

Der er jo en række alternativer såsom solceller, vindkraft og så videre. De er dog langt dyrere og mere tidskrævende. Solceller kræver eksempelvis en forholdsvis stor investering, for at få et anlæg der kan producere nok strøm til dit hjem. Udover det er det en besværlig proces at få sat det op. Problemet med selv at sætte grønne alternativer op er, at du selv står for betalingen af anlægget og vedligeholdelse. Ved at benytte dig af et grønt el-selskab, får du serveret strømmen direkte ind i stikkontakten således, at du ikke står med noget besvær selv, men selskabet klarer det for dig.

Er jeg sikret at få 100% grøn strøm?

Ja, det er du. Selskabet vil altid levere grøn strøm til dig. De sikrer sig at der bliver produceret nok til at servicere alle deres kunder. Ved traditionelle selskaber vil du ofte opleve, at en del af strømmen er produceret af fx vind. I Danmark blev 45% af al strømmen vi benyttede os af, produceret af vinden. Men de bliver stadig nødt til at supplere med blandt andet kul for at kunne levere strøm nok.

Ved de grønne selskaber er der ikke mulighed for at supplere, så de opkøber grøn energi så der er nok til alle deres kunder.

Husk at du kan følge med på vores blog for at få tips og tricks til at gøre din hverdag lidt grønnere.